Biltvätt – Bilvårdsprodukter i hemmet

Biltvätt - Bilvårdsprodukter i hemmet

Biltvätt – Bilvårdsprodukter i hemmet

Biltvätt – Svenskar spenderar väldigt mycket tid bakom ratten i sina bilar och det är allt från att lämna barnen till skolan, skjutsa till fotbollsträningen eller våra resor när vi kör till och från jobbet. Det sista som någon vill hantera är bilproblemet, på grund utav den tid och besvär det medför. Eftersom de flesta förare inte vill bli smutsiga under naglarna då och då, så är det inte intressant att tänka på att lyfta huven för att byta motorolja eller se över batteriet. Men sanningen är att regelbundet underhåll av bilar kan förhindra oönskade bilproblem och sparar både på bilens livslängd och förarens.

Underhållning av hel och halvljuset är särskilt viktigt eftersom det handlar om din och dina medtrafikanters säkerhet i trafiken. Det är extra noga att du ser över statusen om du har exempelvis extraljus eller ledramp monterat på din bil.

Det finns inget värre än att köpa en ny bil, lastbil eller husbil och flera veckor senare är den nästintill förstörd på grund utav att man inte tagit hand om den ordentligt. Resor med mat och dryck, barn med klibbigt godis och annat som potentiellt skulle kunna smutsa ner bilen – oavsett om det är läder, tyg eller matta – bör undvikas. Genom att bibehålla utseendet på bilen både inuti och utanpå, bevarar du bilens värde, vilket hjälper dig när det är dags att byta eller sälja den.

Biltvätt - Bilvårdsprodukter i hemmet
Biltvätt – Här är några användbara tips som hjälper dig att hantera läckor och fläckar:

Håll motorn ren – Som inom många andra områden och branscher, så är kända bilmärken inte alltid bättre än andra bilmärken. Detsamma gäller för att köpa bensin till din bil. I motsats till vad många tror är inte all bensin densamma. Många befintliga bränslen idag innehåller bara tillräckligt med medel för att uppfylla myndighetens minimistandarder som kanske inte är tillräckliga för att skydda bilmotorer från skadliga kolavlagringar.

Dessa avlagringar kan blanda bränsle och luft mindre effektivt och precis som ett recept fungerar bäst när man mäter material korrekt, fungerar det bäst när motorn fångar upp exakta mängder bränsle och luft. Fyll på ett bränsle av hög kvalitet som Shell V-Power för att hålla din bilmotor ren. Det nya bränslet har mer än fem gånger det lägsta medel som krävs enligt statliga standarder och kan med regelbunden användning rensa skräp från bensin med lågt medel och hålla vitala motorkomponenter – särskilt inloppsventiler och bränsleinsprutare – rena.

Spilla kaffe – När olyckan vi alla varit med om är framme. Späd ut kaffesumpen omedelbart med kallt vatten och torka av med pappershanddukar eller rena trasor. Om fläckar kvarstår efter torkning, spraya på rengöringsmedel för fönster. Fukta området, låt det stå i fem minuter och torka av det. Rengöringsmedlet tar inte bort alla typer av mattor och klädsel utan att lämna tvålrester från de flesta traditionella mattrengöringsmedel, som då bara absorberar mer smuts. Glasrengöring är inte effektiv när det kommer till de svåraste fläckarna. När mattan är ren är det dags att tvätta den igen för att motverka riskerna till ytterligare missfärgning.

Fläckar på bilklädsel eller interiör – För vanliga fläckar på mattor eller klädsel, ta en liter varmt vatten, mycket diskmedel och tillsätt en kopp vit vinäger. Du behöver en stel och hård borste för att blanda blandningen med helt, så att det når ända in i fibrerna. Låt stå i 30 minuter. Torka med en handduk eller en tjock absorberande trasa. (Detta är också bra för fläckar efter husdjur).

Rengör dina mattor innan de visar tecken på överdrivet slitage. Det lyfter fibrerna till stående läge och neutraliserar de långsiktiga effekterna av att tyget slås. Om det är riktigt dåligt kanske du vill överväga att använda dig av en ångrengörare som finns i de flesta matbutiker. Om du gör detta, se till att fylla på rikligt med vatten, eftersom ett avtryck på en fuktig matta bara kommer att skada fibrerna mer.

 

Om du är intresserad av mer biltvätt, bör du kolla in vårt tidigare inlägg om bilvård här.

Leave a Reply