Bilvård – 10 tips för en renare bil

bilvård-10-tips-på-en-renare-bil

Bilvård – 10 tips för en renare bil

När det kommer till bilvård och att hålla bilen ren, så kan det vara en riktig utmaning. Bilvård är viktigt att upprätthålla och speciellt för ditt resultat när du ska till bilprovningen och göra en besiktning av din bil. Det finns många bilvårdsprodukter och en enkel biltvätt, avancerad eller mjuk biltvätt kan göra underverk för din bilbesiktning.

bilvård-10-tips-på-en-renare-bil
Bilvård – Så här blir du bilvårdskungen

  1. Håll det alltid rent i bilen. Bortsett från de som arbetar med att städa bilar, så gillar inte någon smutsiga bilar. Genom att hålla din bil ren kommer du inte bara att må bättre av att veta att bilen är ren utan du kommer förmodligen att dra nytta av det när du byter eller säljer den. Använd bilvårdsprodukter innan du säljer din bil.
  2. Underhåll din bil enligt tillverkarens specifikationer. Hitta detaljerna i ägarhandboken. Ett snabbt oljebyte är värt så mycket och sägs behövas ofta, men de flesta tillverkare behöver inte byta olja upp till 7500 mil eller mer. Spendera inte pengar på det som inte är nödvändigt.
  3. Se över din bilolja. När du har fått gjort ditt oljebyte, överväg en av de mer välkända syntetiska oljorna på marknaden. De är lite dyrare, men har också längre livslängd. Syntetisk olja är gjord av vanlig olja, men den är tillverkad på ett sådant sätt att alla molekyler är lika stora, vilket ökar flödet och minskar slitaget. Din motor kan hålla längre och köras vid kallare temperaturer.
  4. Ta bort det som är trasigt eller behöver repareras. Dagens bilar är lite mer ömtåliga och behöver mer omtanke än bilar som gjordes för 10 år sedan. Om ett problem ignoreras kan ett litet problem bli ett stort problem. Att slå på radion för att dölja buller är inte en bra plan – fixa det.
  5. Använd inte färg för att dölja slitage på lack och liknande. Låt en auktoriserad verkstad ta sig en titt istället för att du själv gissar dig fram. Din lokala reservdelsbutik kommer sannolikt att erbjuda produkter som matchar din färg i olika nyanser. Om de inte gör det kommer din återförsäljare att göra det.
  6. Använd rätt wax, oftast turtle wax. Hitta en vaxpasta av hög kvalitet och tillbringa eftermiddagen att lära känna bilens hörn och detaljer. Vaxa din bil minst en gång om året och upprepa ofta.
  7. Ta lärdom och gör ditt yttersta för att få ett bra resultat vid bilbesiktning. Detta är bra råd för både dig och din plånbok. Eftersom bilprovningens besiktning sker varje år, bör du skapa en rutin och ta hand om din bil. Nu är det dags att kontrollera däck, remmar, slangar, bromsar och andra system som kan slitas ut.
  8. Parkera och gå. Välj inte den första parkeringen nära köpcentrets ingång. Parkera istället i ett område längre bort och gå en kort bit. Varför göra sig besväret? Du får lite träning och din bil undviker riskerna att bli påkörd eller liknande vid högt trafikerade platser.
  9. Var inte snål. Använd delar som är godkända av tillverkaren eller från en källa som du litar på. Begagnade delar efter försäljning kan vara lika bra eller bättre som originalutrustningen, men var försiktig såvida du inte får dem från en icke tillförlitlig källa. Kontakta en verkstad som reparerar din bil.
  10. Spara dina register och handlingar. Ta hand om och spara ner de dokument som en potentiell köpare vill se. Håll istället ett enkelt register över alla dina bilräkningar, kvitton, påminnelser, e-postmeddelanden och brev. Det är tacksamt för både dig själv och för framtida köpare.

Läs mer om vaxning och Turtle Wax här.

Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig med din bilvård och att du får ge lite extra kärlek till din bil i fortsättningen. Gå igenom steg för steg veckovis för att få en väl underhållen bil och ett bra resultat när du ska besikta bilen.

 

Missa inte vårt senaste inlägg om bilköp. Läs inlägget här.

Leave a Reply