Bilvård – Så håller du bilen i toppskick

Bilvård

Att sköta om sin bil är viktigt för att den ska hålla sig i toppskick. En välskött bil är inte bara vacker att titta på, den kommer också att behålla sin värde bättre och prestera bättre. Genom att regelbundet ta hand om bilen kan du förlänga dess livslängd och få den att se ut som ny. Här är några tips för att hålla din bil i toppskick.

Automattvätt

Att tvätta din bil regelbundet är ett av de bästa sätten att hålla den i toppskick. För att få bästa resultat rekommenderas att man tvättar bilen med en automattvätt. Automattvätten använder ett schampo som skonsamt tar bort smuts och fett utan att skada lacken. För att skydda lacken är det viktigt att man inte använder skurpulver eller skurborste.

Repor

Bilen kan ofta bli skadad av små skråp och repor efter att den parkerats eller stått stilla. För att ta bort mindre repor kan du använda en poleringsmaskin eller en lackborste. Om reporna är djupare än en millimeter behöver du istället laga lacken. Detta kan göras med hjälp av en lackförbättringsprodukt, som kan fylla i och jämna ut skråp och repor.

Polera

Polering är ett av de bästa sätten att få din bil att se ny ut. Genom att polera bilen kan du ta bort de minsta skråp och repor, samtidigt som du förbättrar lackens glans. För att få bästa resultat rekommenderas att man använder en poleringsmaskin. Poleringsmaskinen kan användas tillsammans med poleringspasta eller poleringsvax för att få en glänsande yta.

Schamponera

 

Bilvård

Schamponering är en annan effektiv metod för att få bilen att se ny ut. Schamponering används för att ta bort smuts och fett från bilens yta. För att få bästa resultat rekommenderas att man använder ett schampo som är speciellt framtaget för bilvård. Schamponera bilen med en svamp eller en mikrofiberduk och skölj sedan av med rent vatten.

Rekond

Rekond är ett annat sätt att ta hand om bilen. Genom att rekondera bilen kan du förlänga dess livslängd och få den att prestera bättre. Rekondering innebär att man tar bort skråp och repor, polerar lacken och tar bort smuts och fett från bilens yta. För att få bästa resultat rekommenderas att man låter en professionell bilrekonditioner göra jobbet.

Fälgar

Fälgarna är en av de viktigaste delarna av bilen. För att få fälgarna att se bra ut och prestera bättre måste man ta hand om dem regelbundet. För att ta bort smuts och fett från fälgarna kan man använda en fälgtvätt. Fälgtvätten är speciellt framtagen för att ta bort smuts och fett utan att skada fälgarna.

Tvättreport

En tvättreport är ett bra sätt att hålla bilen i toppskick. Tvättreporten skyddar bilen mot smuts och fett och håller den ren och fräsch. Tvättreporten är lätt att installera och den kan användas om och om igen.

Att ta hand om bilen är viktigt för att den ska hålla sig i toppskick. Genom att regelbundet tvätta, polera, schamponera och rekondera bilen kan du få den att se ut som ny. För att skydda bilen mot smuts och fett kan du använda en tvättreport. Med rätt vård kan du få din bil att prestera bättre och behålla sin värde.

 

Vill du läsa mer om bilar?

Kolla in:

dekkpartner.se

cheapoutboardmotors.com

abbilverkstan

wickerlove