Ljus för arbetsfordon

arbetsfordon-2021

Se till att du har rätt ljus till ditt arbetsfordon

Med fordonet som arbetsredskap är det viktigt för både dig själv och medtrafikanternas säkerhet att fordonet hålls i bra skick och att ljus och ljusinställningar är väl underhållna och inställda för rätt arbete. För att öka säkerheten och samtidigt minska risken för trafikrelaterade olyckor, som exempelvis påkörningar på grund utav du har ett dåligt bakljus, bör ditt fordon, trailer eller släp vara i topptrim.

Vid belysning till fordon som lastbil, truck och trailer är det en del faktorer som räknas in och många termer som du behöver se över för att du ska få rätt material som är kompatibel med ditt fordon. Det är inte alltid lätt att skilja vissa produkter åt och det är därför information och återförsäljare är viktigt att kolla upp.

Oberoende hur stort ditt arbetsfordon är och vad ditt behov är, så finns det listor med en mängd olika komponenter för truck och trailer och information om varje produkts innebörd. Är det något som du är intresserad av eller som du vill veta mer om, bör du kontakta de som säljer den direkt, chatta med en återförsäljare eller besöka olika butiker som säljer dessa produkter.

Läs mer om delar till ditt fordon på sportbilcenter.se.

arbetsfordon-2021

Backljus till ditt arbetsfordon

När du ska visa arbetsfordonets bredd och position används positionsljus och de olika markeringar och ljuskällor som hjälper till. Vilken bredd och mått något har varierar beroende på fordonstyp och släp. Om du inte vet vad som passar just för ditt fordon, finns det möjlighet att skaffa fram information för att du ska få rätt lampa för bästa resultat. Det är relativt vanligt att positionsljus misstas för sidomarkeringar, men det är faktiskt rätt så stor skillnad på dem. Positionsljuset används för framåt bruk och sidomarkeringarna används åt sidan på fordonet.

Bakljusen på ditt fordon är, som med övriga delar, viktigt att de fungerar som de ska. Vare sig det är på din moped, husbil, lastbil, eller exempelvis släp, så behöver ditt ljus vara tydligt bakåt för att minska risken att bli påkörd och för att dina medtrafikanter ska se om du bromsar eller vart du är på väg. Baklyktorna är även till för att visa hur långt ditt fordon är och hjälper medtrafikanter att förstå hur nära de har till ditt fordon, trailer eller släp.

Det finns ett stort utbud på olika kombinationer och enkla baklyktor för dig att välja på till ditt arbetsfordon. Om du tar dig tid att söka efter information, så kan du få rätt baklykta som passar ditt behov. Angående fordon är det inte endast utsidan och exteriören som betyder något. Det är minst lika viktigt att ha en väl fungerande interiör. Som det brukar vara med lampor, så finns det ett brett sortiment av interiörbelysning som passar olika behov och efterfrågan. Även om det skulle vara belysning till ditt fordon, släp eller truck är valen många.

arbetsfordon-2021

Se till att ha rätt kablar till ditt arbetsfordon

Oberoende av vilken typ av arbetsfordon som du har, så hör alltid ett kabelsystem till. Beroende på vilken modell det är, så kan det bli mer kablage eller tillbehör och det är av största vikt att du väljer rätt kablar som passar till fordonet som du har för att undvika kortslutning. Det finns en möjlighet att koppla till LED lampor med specialgjorda kontakter till kabelsystemet och det finns även fria ledningar i kabelsystemet som möjliggör alternativet att använda lyktor eller annan elektrisk utrustning tillsammans med kablarna och tillbehören som du har i ditt system. Kabelsystem är skapat för att med sin design kunna fungera för bilar, truckar eller bussar.

Stabilitet och säkerhet är det som utgör manöverdonet för bakliftar. Magneten i bakliften gör det möjligt för manöverdonet att få till en dockning på valfri placering där fordonet har en metallisk yta. Det här är ett arbetsredskap som är skapat för att klara hårda väderförhållanden och är exemplarisk i alla möjliga slags miljöer och väder. Med extra säkerhetsinitiativ som manöverdonets kompletta damm och fuktsäkerhet gör den redo och anpassningsbar för alla arbetsförhållanden.

Läs vårt senaste inlägg här.