Fälgrenovering & Fälgvård 2020

Fälgrenovering & Fälgvård 2020

Fälgrenovering och fälgvård för den kräsne blir allt lättare med tiden. Om du vill maximera hållbarheten på dina fälgar och däck så är det mycket viktigt att kontrollera att de är hela och intakta lite då och då. Om dina fälgar är hela och fina så ökar det automatiskt hållbarheten i dina däck.

I Sverige så äger i snitt varje hushåll minst en bil, så det är ytterst viktigt att hålla kolla på fälgarna. Annars kan det bli höga kostnader på för att både behöva fixa fälg och däck. Men de flesta bilägare fokuserar inte på bilens däck och fälgar, och när de väl märker en skada så kan det antagligen vara för sent för att rädda, och tvingas kanske att köpa helt nytt däck. Fälgarna kan man lyckligtvis laga och reparera fälgar som blivit kantstötta, spruckit eller gått sönder eller skadats på något sätt.

Att lacka om fälgar kan göra så att de ser helt nya ut. Bilens hjul är som våra fötter, och transporterar oss runt i alla möjliga olika typer av underlag och väder. Det är på grund av detta som hjulen behöver ständig skötsel. Du skulle väl aldrig till exempel ta på dig tofflor när det är snöoväder ute? Det är bra att hjulen är rustade för just de väder och underlag du ska köra i/på. Ju mer koll du har och tar han om dina fälgar och däck desto längre kommer de att hålla. Att upptäcka en skada innan de är för sent kan spara dig massa tusenlappar!

Vill du läsa mer om bilar och vilka olika tips som finns för att få din bil att må bäst? Läs mer på tmpbil som är experter inom motor och fordon.

Fälgrenovering och Fälgvård
Fälgrenovering och Fälgvård – Tips från experten

När det kommer till fälgrenovering och fälgvård, så är två viktiga tecken på att skadan har blivit för stor är om ljuden från hjulen skriker under körning, eller om fordonet lutar lite åt sidan.

Det är bra att besöka en däckreparations specialist för att förhindra att det uppstår eller fixa befintliga problem. Ju längre du har skador på dina däck och fälgar desto svårare kommer det bli att reparera fälgar och desto dyrare kommer det bli för dig.

Det går att reparera de flesta typer av skadade och kantstötta fälgar. Specifika fälgar med ”diamondcut” yta som är skadade i kanterna går att svarvas med en CNCmaskin och lackas därefter över ytan. Även den lackade inre delen går att reparera och återställa till nyskick. Det finns ett stort utbud av tjänster kring fälgrenovering och fälgvård. Det finns erbjudanden att lacka fälgar, reparera olika typer av fälgar, rikta fälgar och självklart laga kantstötta fälgar och återställa dem till nyskick eller så nära som ny som är möjligt.

Om du är intresserad av sportbilar, så rekommenderar vi att du tar dig en titt på sportbilcenter som erbjuder det mesta inom snabba fordon och motorer.

falgrenovering-och-falgvard-2020

Mer om fälgrenovering och fälgvård

Skulle det vara så att du skulle vilja designa eller fixa fälgarna på din bil med en annan färg eller nyans, så finns det verkstäder och specialister som kan hjälpa dig med det. De flesta verkstäder och specialister renoverar fälgar utefter så som du vill ha dem. När det kommer till fälgar ingår även mycket jobb med balansering av hjulen.

Behöver du balansera dina hjul? Det finns specialister och verkstäder som monterar och balanserar hjulen på din bil om det skulle behövas eller efterfrågas. Allting tar tid och att arbeta med fälgar är inget undantag för det. Hur lång tid tar en fälgrenovering? När du får hjälp av en auktoriserad verkstad, så repareras dina fälgar i olika takt beroende på vilken verkstad du väljer, men det tar normalt upp till 23 arbetsdagar beroende på fälgarnas skick och vad som behöver göras. Har du en mycket skadad fälg kan det ta lite längre tid, men det är den tiden som det brukar ta att fixa sina fälgar.

Kolla gärna in vårt senaste inlägg om biluppgifter här.

För dig som vill läsa mer om bilbelysning och produkter inom ljus, bör ta ett besök hos Xenonkungen som är proffs på fordonsbelysning och mycket annat.

Leave a Reply