Nu avslöjas nya Ford Ranger 2022

Ford Ranger 2022

Förväntningarna på nya Ford Ranger 2022

Efter många teasers och spionbilder har nästa generations Ford Ranger pickup äntligen avslöjats. Lastbilen gör sin globala debut, så lastbilen vi kommer att se kan ha några milda förändringar i utseende, och inte alla motoralternativ kommer att vara tillgängliga här. Men generellt sett är det här den nya Ranger, och den borde se mestadels likadan ut.

Modellhistoria för nya Ford Rangers 2022

Vi har redan sett mycket av Ranger från utsidan, tack vare de tidigare nämnda spionbilderna och teasers. Den är mycket mer fyrkantig än den gamla modellen, och frontpanelen är en blandning av Maverick- och F-150-signaler. Dessa strålkastare kommer att vara tillgängliga med matrislysdioder så att delar kan dämpas för mötande trafik, även om vi tvivlar på att funktionen kommer att vara tillgänglig i USA och eventuellt Europe. Sidorna får några svepande karaktärslinjer som följer fram till bakskärmarna. Dessa stänkskärmar har också nya integrerade steg för enklare åtkomst till sängen, lite som stötfångarstegen som ses på GM-lastbilar och Hyundai Santa Cruz. Bakluckan kommer också att ha en ledig arbetsbänk, som på F-150.

Interiör för nya Ford Rangers 2022

Interiören är en stor uppgradering jämfört med den gamla modellen, och den mest uppenbara förändringen är introduktionen av en enorm vertikal pekskärm. Den finns i två storlekar, 10,1 eller 12 tum. Den är mycket väl integrerad i instrumentbrädan, flankerad av vertikala luftventiler med läckra detaljerade lameller. Det verkar som om ett digitalt instrumentkluster också kommer att finnas tillgängligt. I mittkonsolen finns en elektronisk växelreglage, som ersätter den mer mekaniska enheten på den utgående Rangern.

 

Mått och storleken på nya Ford Rangers 2022

Fullständiga Ranger-mått har inte angivits ännu, men den bör likna den utgående modellen. Hjulbasen har utökats med knappt 2 tum, och spåret har utökats lika mycket. Även chassit har reviderats avsevärt. Ford hävdar att den kommer att åka bättre också, på grund av att de bakre stötdämparna är placerade utanför ramskenorna.

Motorspecifikationer för Ford Rangers 2022

Motorrummet har gjorts rymligare med chassiuppdateringarna, vilket ger plats åt den nytillgängliga 3,0-liters diesel V6:an, som vi antar liknar 250-hästarsenheten i F-150. Det kommer även att finnas 2,0-liters dieselfyrcylindriga motorer med antingen enkel- eller dubbla turboladdare. Den enda gasmotorn som tillkännages är den 2,3-liters turboladdade fyrcylindriga vi är bekanta med. Av dessa motorer är den fyrcylindriga gasen en skoinsats för den amerikanska marknaden. Dieselfyrcylindrarna kommer utan tvekan att erbjudas här, och diesel V6:an verkar osannolik men inte omöjlig om det är F-150-motorn. Mer sannolikt skulle vara en turboladdad gas V6 som i Ford Bronco. Transmissioner som erbjuds kommer att vara en 10-växlad automatisk och en sex-växlad manuell. Vi håller inte andan för manualen i USA, men det är återigen inte omöjligt, eftersom Bronco är tillgänglig med en manual.

Tillverkningen av nya Ford Rangers 2022

För att veta säkert måste vi vänta på officiella amerikanska specifikationer. Förhoppningsvis får vi dem ungefär samtidigt som produktions- och tillgänglighetsinformation. De utomeuropeiska Rangers kommer att börja tillverka på fabriker i Thailand och Sydafrika nästa år. Amerikanska Rangers kommer sannolikt att fortsätta att byggas vid fabriken i Michigan där de för närvarande befinner sig.