En städad verkstad – En säkrare arbetsplats!

verkstad - hjul på ställning

En ren verkstad är en säker verkstad. När verktyg och annat material ligger utspridda skapar det risker och gör det mer sannolikt att du skadar dig. En rörig verkstad gör det dessutom svårare att hitta det man söker, vilket ofta leder till frustration och bortkastad tid.

Hur du väljer rätt förvaringslösning för verkstaden

När du organiserar en verkstad är det viktigt att välja rätt förvaringslösning. Det finns många olika alternativ, så det kan vara svårt att veta vilken som är bäst. Här är några tips som hjälper dig att fatta rätt beslut:

1. Tänk på era behov

När du planerar din förvaringslösning bör du ta hänsyn till om det finns specifika behov. Det hjälper att välja en lösning som är perfekt för just er verkstad.

Tänk på vilken typ av verktyg och material du har och hur mycket utrymme du behöver för att förvara dem. Tänk också på hur ofta du använder varje föremål. Föremål som används regelbundet bör förvaras på ett lättillgängligt ställe, medan föremål som används mer sällan kan förvaras på ett mindre bekvämt ställe.

2. Tänk på er budget

Vissa förvaringslösningar kan vara dyra, men det finns också många prisvärda alternativ. Det är viktigt att tänka på din budget när du väljer en förvaringslösning.

verkstad - budget

3. Tänk på verkstadens storlek

Storleken på din verkstad påverkar också ditt beslut. Om du har en liten verkstad måste du vara mer selektiv när det gäller de förvaringslösningar du väljer.

4. Välj en hållbar lösning

Din förvaringslösning bör vara hållbara och kan stå emot verkstadens slit och slitage. Leta efter alternativ som är tillverkade av starka material som stål eller plast, det lönar sig i längden.

Organisera din verkstad – Tips på hur du börjar

verkstad - o-ordning på verktyg

Att organisera en verkstad behöver inte vara en svår uppgift. Börja i liten skala med att rensa arbetsbänkar och plocka undan verktyg och material som du inte använder. Ta dig sedan tid att fundera på hur ni använder era utrymmen och vilken typ av förvaring som skulle fungera bäst för era behov.

1. Typer av förvaringslösningar

Det finns många olika förvaringslösningar som kan användas i en verkstad, beroende på vilken typ av verktyg och material ni har. Några vanliga lösningar är:

– Hyllor: Detta är ett utmärkt alternativ för förvaring av stora föremål eller föremål som måste nås regelbundet.

– Skåp: kan ge en hel del förvaringsutrymme och kan användas för att förvara föremål som inte används lika ofta.

– Lådor: är bra för förvaring av mindre föremål och är lättåtkomliga.

2. Plats

När du bestämmer var du ska förvara saker i din verkstad ska du tänka på hur ofta du använder dem och hur lätt de är att nå. Föremål som används regelbundet bör förvaras på ett lättåtkomligt ställe, medan föremål som används mer sällan kan förvaras på ett mindre bekvämt ställe. Läs även hur du organiserar dit garage på budsautomotiveservice.com

3. Märkning

verkstad - etiketter

När du har bestämt dig, är viktigt att märka varje hylla, låda eller skåp. Det hjälper dig att hitta saker snabbt och enkelt. Det är också en bra idé att färgkoda föremålen, till exempel genom att använda tejp eller markörer i olika färger för att identifiera olika typer av verktyg eller material.

4. Underhåll

Att organisera en verkstad kräver tid och ansträngning, men det är viktigt att hålla koll på det. Avsätt tid varje vecka för att städa upp och lägga undan saker. Det hjälper dig att hålla dig organiserad och gör din arbetsplats effektivare och roligare.

5. När tiden inte räcker till – Ta hjälp utifrån!

Om tiden inte räcker till för den allmänna städningen – Kan man ta hjälp av en städfirma som utför den i stället. En enkel lösning både ur tid- och säkerhetsaspekt.

Glöm inte heller att kolla trycket i dina däck, om du behöver hjälp med hur det går till så finns det en bra artikel här som går igenom det.

Sammanfattning:

Det är ingen hemlighet att en välorganiserad arbetsplats är mer effektiv och mer produktiv än en som är rörig och kaotisk. Men vad som kanske inte är så uppenbart är att samma princip gäller även för vårt mentala liv.

Precis som det är svårt att fokusera på en uppgift när det finns distraktioner runt omkring oss, är det också svårt att komma på kreativa lösningar när våra sinnen är fulla av irrelevant information.

Om du blev lite inspirerad har vi tips på hur du även snabbt kan får ordning hemma när du väntar Spontanbesök? – Snabbstäda på 20 minuter!

Fortsätt läs fler intressanta artiklar på bloggen tex. om hur du får en: Förbättrad ljusbild med LEDramper

När du väl är klar med alla dessa punkter så kolla hur du kan städa bilen på bästa sätt, läs på dekkpartner.se